Hádzanári Prešova sa v 3. kole EP stretnú s islandským Aftureldingom

24.10.2023 Celý región

Viedeň 24. októbra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa v 3. kole Európskeho pohára EHF stretnú s islandským klubom UMFA Afturelding. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie vo Viedni.

Slovenského vicemajstra zaradili pred žrebom medzi nasadených do prvého koša. V boji o prienik do osemfinále nastúpi proti Aftureldingu najskôr vonku v termíne 25./26. novembra, odveta sa bude hrať v Prešove o týždeň neskôr 2./3. decembra.

Prešovčania vyradili v druhom kole súťaže český tím z Lovosíc po víťazstvách 32:28 vonku a 36:26 doma. Islandský klub prešiel cez favorizovaný nórsky Naerbö Handball, minuloročného finalistu a víťaza EP zo sezóny 2021/22.

"Myslím si, že tam boli aj ľahší súperi. Musíme zabojovať a pokúsiť sa o postup. Islandská hádzaná je sama osebe dobrá. Slabé tímy, ktoré hrajú európsky pohár, tam nie sú a určite to bude pre nás ťažký súper," zhodnotil žreb tréner Tatrana Pavol Jano pre klubovú webstránku.

Asistent kapitána Lukáš Urban prezradil, ktorého súpera si kabína neželala: "Asi všetci sme sa chceli vyhnúť Ferencvárosu. Dostali sme však Islanďanov, ktorí isto nebudú ľahká prekážka, ale nehovorím, že sa cez nich nedá prejsť. Urobíme všetko preto, aby sa to podarilo. Musíme sa pripraviť, lebo ich veľmi nepoznáme, ale vyradili minuloročných finalistov, takže to určite bude kvalitný tím."
 

Vyberte región